مناسک حج امسال از غروب جمعه پیشرو (۲۵ خرداد) با خروج زائران از شهر مکه آغاز میشود و آنان بعد از ادای اعمال مختلف حج، چون احرام، سعی صفا و مره،
عربستان شمار زائران خارجی را که تا کنون وارد این کشور شدهاند، حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر اعلام کرده، ولی آمار دقیق حجاج در سال جاری معلوم نیست. همچنین این کشور درسال جاری محدودیت کمترین میزان سن را وضع کرده است و افراد کمتر از ۱۲ سال حق ورود به این کشور برای ادای فریضه حج را ندارند، ولی حداکثر سن ممنوعیت ندارد.
خانم سارا هدی استیتی برای ادای فریضه حج امسال وارد فرودگاه ملک عبدالعزیز شهر جده در عربستان سعودی شد. مقامات فرودگاه بعد از ورود از وی استقبال کردند. وی قبل از ورود به عربستان، آزمایشهای پزشکی لازم و آمادگیهای مختلف را برای اطمینان از توان جسمی به منظور مُحرمشدن پشت سر گذاشته است. اراده و علاقه وی برای انجام این فریضه مهم، در شرایط آبوهوایی خاص عربستان سعودی توجه مسلمانان جهان را به این امر جلب کرده است.
کشورهای مختلف بر اساس تعداد مسلمانان ساکن و جمعیت کل کشور سهمیه مشخصی برای اعزام حاجی به عربستان سعودی دارند و این سهمیه هر سال بر اساس رایزنیها با مقامات وزارت حج و عمره عربستان تعیین میشود؛ در سال جاری پاکستان ۱۷۹ هزار و ۲۱۰ نفر، قطر ۴ هزار و ۴۰۰ نفر، بنگلادش ۱۲۷ هزار و ۱۹۸ نفر، کویت ۸ هزار نفر، هند ۱۷۵ هزار و ۲۵ نفر، نیجریه ۹۵ هزار نفر، ایران ۸۵ هزار نفر، ترکیه ۳۷ هزار و ۷۷۰ نفر، مصر ۳۵ هزار و ۳۷۰ نفر و سودان ۳۲ هزار نفر، سهمیه برای اعزام به حج داشتهاند. البته این آمار تا حدی تقریبی است و در نهایت، بعد از ادای مراسم حج عربستان آمار کلی حجاج را اعلام خواهد کرد.
در حالیکه تعداد حجاج در حج سال گذشته به یک میلیون و ۸۴ میلیون نفر رسید، انتظار میرود امسال نیز همین تعداد یا حدود دو میلیون نفر از ۱۸۰ کشور جهان فریضه حج را در سرزمین وحی به جای آورند.